Bu Blogda Ara

17 Mayıs 2011 Salı

E-devlete Turkcell'le Giriş

Turkcell aboneleri, "vatandaş", "iş"ve "devlet" başlığı altında üç ana sayfada toplanan e-devlet uygulamalarından yararlanabilecek.

Turkcell aboneleri, "vatandaş", "iş" ve "devlet" başlığı altında üç ana sayfada toplanan e-devlet uygulamalarından, Turkcell Mobil İmza ile yararlanabilecek.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, kamu hizmetlerine tek noktadan erişim imkanı sağlayan e-devlet kapısı uygulamasının başladığı hatırlatıldı.

E-devlet uygulamalarının, SSK hizmet dökümünden adliyelerdeki davalarla ilgili bilgi almaya, işsizlik ödeneği başvurusu ve takibinden Milli Eğitim Bakanlığı sınav yeri ve sonuçlarına ulaşmaya kadar pek çok işlemin internetten yapılmasını sağladığı belirtildi.

"E-Devlet Kapısı"na girişin, Turkcell Mobil İmza, PTT'den alınan şifre ve elektronik imza ile yapılabildiği kaydedildi.

Yasal olarak ıslak imzaya eşdeğer olan Turkcell Mobil İmzanın, Türkiye'de e-devlet uygulamalarının yanı sıra şu anda 13 banka, belediye ve sağlık gibi alanların da bulunduğu sektörleri içeren 35 uygulamada kullanıldığına işaret edildi.

Turkcell Mobil İmza servisinin, internet bankacılığı, ATM'lerden para çekme ve ev kapısını açma gibi kullanım alanları bulunduğu, her yerde tek bir şifreyle kullanılabilen servisten şu anda 75 bin kişinin faydalandığı kaydedildi.

Turkcell Mobil İmza'ya sahip olmak için 2929'a ad, soyad yazıp göndermenin ve abonelikle ilgili olarak Turkcell tarafından aranılmanın yeterli olduğu vurgulandı.

Haberin eksik olduğunu düşünüyorsanız "Orjinal Kaynak: Veteknoloji.Com"

http://www.pchayat.com/Haber/Internet/12197/E-devlete-Turkcellle-giris

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder