Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2011 Perşembe

Türkler İnternette Neler Yapıyor?

Son dönemlerde Türk internet kullanıcılarının web üzerinde daha çok neler izlediği tartışılmaya başlandı. TTNET'in yayınladığı grafik bu konudaki en doğru veriyi sunuyor.

 
BTK'ın aldığı kurur kararıyla 22 Ağustos'tan sonra yürürlüğe girecek olan güvenli internet profilleri yeni tartışmaların alevlenmesine neden oldu. Kullanıcılar Türkiye'deki internet kullanımının dağılımını merak ediyor. Bu olayla ortaya çıkan tartışmalara en güçlü verileri TTNET sundu.
Türkiye'nin en büyük servis sağlayıcısı ve internet şirketi olan TTNET ülkemizdeki internet kullanımını istatistik haline getirdi. TTNET Genel Müdür'ü Tahsin Yılmaz'ın paylaştığı bu verilere göre Türk kullanıcıları en çok internet üzerinde YouTube dışındaki sitelerden video izliyor. Kullanıcıları yüzde 28'lik bir kısmı ise vaktini internet sitelerinde sörf yaparak geçiriyor.

6 milyon üzerindeki TTNET abonesinin iki günlük kullanım verilerini içeren bu bilgilere göreyse YouTube kullanımı ülkemizde yüzde 9 oranında seyrediyor. Firmanın yeni nesil televizyon hizmeti olan TİVİBU ise yüzde 3 kullanımla bu grafikteki yerini aldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder